A gyermekvállalás egy kalandosabb, de legalább olyan szép útja

Az én kis családom

Az én kis családom

Ti mégis mi a fenéért akartok gyereket?

2016. október 29. - azenkiscsaladom16

Melegként gyermeket vállalni elég új dolognak számít itthon. Én is csak hallomásból vagy csak közvetve ismerek olyanokat, akik hasonló dologra vállalkoztak. Mindezért, amikor valaki szembesül a tervünkkel, olykor elhangzik egy kérdés, amivel a heteroszexuális barátaink nem nagyon találkoznak, mert az ő esetükben a gyerekvállalás nemhogy természetes, hanem a kormány szemszögéből egyenesen elvárt magatartás. A kérdés valahogy így hangzik: Ti mégis miért akartok ennyire gyereket vállalni? Van, aki ezt kíváncsiságból, minden hátsó szándék nélkül teszi fel, másokban viszont leplezetlenül ott motoszkál a rosszallás vagy az egyet nem értés. Akármi is az illető szándéka, az mit sem változtat a tényen, hogy egy kérdésre – már amennyiben az nem költői – felelni szokás. Most már csak az a kérdés marad, hogy mégis mit.

Amikor legelőször feltették nekem ezt a kérdést, hirtelenjében megvontam a vállam. Mit tudom én, csak, azért, ilyenek jutottak az eszembe, amik azért nem tekinthetők megfelelő válasznak, így jómagam is eltöprengtem az okon. Azt nem mondom, hogy eddig a pontig sohasem merengtem el rajta, mert az nem igaz. Gondolkodni elgondolkodtam én, csak éppen egy pontos választ nem találtam rá.

Nem vezérelnek olyan megalomán tervek, miszerint ezzel be akarom bizonyítani mindenkinek, hogy két férfi is képes felnevelni egy gyermeket, ha nem is tökéletesen, de legalább olyan sikeresen, mint bárki más. Azt se tudom kijelenteni, hogy azért szeretnénk közös gyereket, mert így akarjuk teljessé vagy erősebbé tenni a kapcsolatunkat, mert az teljes és erős gyermek nélkül is. Az elmúlástól való félelem sem szerepel az okok között. Semmi sem, ami ennyire konkrét volna, hanem valami elvontabb, és éppen ezért csak nehezen megfogható.

Amikor szavakba akartam önteni a gondolataimat, egy kicsit zavarba jöttem, mert annyira esetlenül hangzik, és esetlenségében nem fejezi ki pontosan az érzéseinket. Gondolom, mindenki ismeri azt a jól eső melegséget, ami eltölti az embert, amikor ajándékot ad a szeretteinek. Ajándékozni jó, és nem azért, mert várunk valamit cserében, hanem mert az ajándékozás cselekedete jó. És mi pontosan ezért akarunk gyereket. Ajándék alatt természetesen nem tárgyi javakra gondolok, hanem a szeretetre. Szeretetet ajándékozni jó, mert szeretni jó.

Az ember nem azért szeret, mert szeretetet vár vissza, hanem mert nincsen semmi annál felemelőbb, mint amikor szerethet valakit. Mi pedig éppen ezért vágyunk egy gyerekre.

Persze gondoskodni fogunk róla, óvni fogjuk és védeni (már amennyire ez lehetséges), de legfőképpen szeretni fogjuk, mégpedig mindenekfelett.

Mi tagadás, nem esik mindig jól, amikor nekem szegezik a fent említett kérdést, főleg, amikor kihallom belőle a rosszallást. Ilyenkor rögtön felüti bennem a fejét a dac és a gőg, amit igyekszek lecsitítani, hisz azzal nem érek el semmit, ha ráripakodok az illetőre, azzal viszont annál többet, ha higgadtan megpróbálom elmagyarázni neki az érzéseinket. Még az is megeshet, hogy jobb belátásra tudom téríteni. Kicsi az esélye, tudom, de egy próbát megér.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr8511913227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.10.29. 19:59:53

Ha gyereket akarsz buzi, akkor csinálj. Egyszer kibírod, becsukod a szemed és gondolj a Béládra.

A közös gyereketeket pedig reggel lehúzzátok a budin. Ezt bírjátok ketten összehozni.

Jakab.gipsz 2016.10.29. 21:59:41

STOP !

Embereken és főleg gyerekeken kísérleteket nem végzünk.

Mert? Csak! Bővebben vakembert nem állítunk közlekedési rendőrnek! Viszont abszolút hallással rendelkező látó sem mehet zongora hangolónak. Mert? Csak! Ha nem értitek sajnálom.

Ezt a behaviorista elmebajos filozófiát pedig idejelenne a tudománytalan téves és értelmetlen elméletek szemétdombjára száműzni, amely szerint kondicionálással a pszichológia megváltoztatja az emberi tudatot.Az a tény, hogy valaki mesterlövész, vagy vak adottság e két fogalmat ne keverjük össze, a látás hibát a tudomány segítségével tudjuk javítani de a mesterlövész szemét nem fogjuk kiszúrni, csakhogy genderek legyenek.
Légyszi hajátok abba.
Egyébként sajna van már statisztika a meleg családba felnövő heteró gyerekek véleményéről, ha rajtuk múlna önként senki sem jelentkezne.

Egy gyereket milyen alapon kényszerítésünkbe egy ilyen kapcsolati rendszerbe?

Nektek elment az eszetek.

2016.10.29. 23:18:50

@Jakab.gipsz:

Egyetértek.
A gyermek jogai - már hogy normális, pontosítok: tradicionálisan kialakult családban nőjön fel - ilyenkor hol van? Hol vannak a gyermekjogvédők? Ki a tököm dönti el, hogy Jóska, Pista vagy Jóskapista kerüljön a buzikhoz? Persze mindjárt jönnek a megmondóemberkék, hogy jobb egy buzi páros, mint a nevelőotthon.

Egy: Honnan tudod?
Kettő: És ha mentálisan sérül a későbbiekben a gyerek, akkor csak hoppá bocsika, és ennyi?
Ha buzi, akkor ezt - némi képzavarral - de beszopta, így járt, de nem kellene kísérletezni.

Ennyi.

Andre1bp 2016.10.30. 12:11:34

@Jakab.gipsz: "Egyébként sajna van már statisztika a meleg családba felnövő heteró gyerekek véleményéről, ha rajtuk múlna önként senki sem jelentkezne. "
Ez nem igaz. Ezrek nőttek már fel azonos nemű szülők gyerekeként. Semmi bajuk.
Nincs semmilyen kísérletezés. Ezen túl vagyunk. Sok gyerek nőtt már fel meleg szülőkkel.

Andre1bp 2016.10.30. 12:13:03

@Látens Inszinuáció: "A gyermek jogai - már hogy normális, pontosítok: tradicionálisan kialakult családban nőjön fel - ilyenkor hol van?" Ezt majd akkor mondd, mikor már örökbe fogadtad, vagy örökbe adtad az ÖSSZES árva gyereket.

Andre1bp 2016.10.30. 12:14:37

@Látens Inszinuáció: "Hol vannak a gyermekjogvédők? " A sok drogos, alkoholista HETERO szülőkkel szenvednek. Pontosan tudják, hogy a gyerek nem sérül attól, hogy melegek a szülei.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.06.01. 08:57:50

@Andre1bp: Mert a sok alkoholista, drogos buzival mi van? Náluk tán nem fordul elő? Felvilágosítalak, náluk is éppúgy előfordul, sőt, jellemzően még gyakrabban, mint a heteróknál.
Továbbá ma már nagyon komoly ellenérvek vannak az azonos neműek szülősége ellen:
www.youtube.com/watch?v=hV1w3-9Xz3c
www.youtube.com/watch?v=o0v2QDUd_s0
www.youtube.com/watch?v=Lnd_PyTs0hA
süti beállítások módosítása