A gyermekvállalás egy kalandosabb, de legalább olyan szép útja

Az én kis családom

Az én kis családom

Köszönet a trolloknak!

2016. december 22. - azenkiscsaladom16

Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy mit fogok majd tenni, ha egyszer a gyermekünk füle hallatára ócsárolni kezdenek bennünket a melegségünk miatt. Rendre elképzeltem, ahogy majd hangzatos szónoklásokba kezdek a szeretetről és az elfogadásról, de azt hiszem ezzel sokan vannak így, aztán amikor elérkezik a várva várt helyzet, akkor meg sem tud szólalni az ember. Mindenesetre bármit is teszek, a legfontosabb az, hogy meg tudjam őrizni a hidegvéremet. Ha engem támadnak, az nem gond, mert némi bosszankodás után egyszerűen lepereg rólam. Így történik ez akkor is, amikor hőzöngő hozzászólókkal találkozok akár a blogomon, de egyelőre inkább másutt. Egészen más a helyzet, amikor a támadás nem engem, hanem olyanokat céloz meg, akiket történetesen szeretek. Ilyenkor egészen ki tudok kelni magamból, ami nem feltétlenül jó.

Így ha karácsonyra lehetne egyetlen kívánságom, az talán az lenne, hogy képes legyek nyugodt maradni ezekben a helyzetekben.

Talán szerencsés vagyok – sőt biztosan –, de az eddigi életem során még nem találkoztam egyetlen negatív reakcióval sem a gyermekvállalási szándékainkkal kapcsolatban. Mindenki nagyon kedvesen fogadta a híreket, támogatók és elfogadók voltak velünk szemben. Persze az interneten lehet olvasni egészen szaftos hozzászólásokat is, ugyanakkor névtelenül, a képernyő takarásában sokkal bátrabb és kegyetlenebb az ember, mint ha személyesen kellene felvállalnia mindezt.

Karácsony alkalmából épp ezeknek a névtelen hősöknek szeretnék köszönetet mondani, akik akaratlanul is felkészítenek engem a jövő kihívásaira. Nincsenek kétségeim afelől, hogy előbb-utóbb, majd találkozni fogunk olyanokkal, akik nem éppen disztingvált módon hozzák tudomásunkra véleményüket, akár a gyermekünk jelenlétében is. Ez szinte elkerülhetetlen. A nyugodtság záloga szerintem a felkészültség. A különböző fórumokon pedig már olvastam mindent, így a elhangzó ellenérvek aligha érhetnek majd meglepetésként. Ha a gyermekünk látja, hogy mindez nem izgat fel bennünket, és majdhogynem természetes, hogy akadnak olyanok, akik másképp gondolkodnak, mint mi, akkor ő sem fog a kelleténél többet foglalkozni az egésszel.

Nem akarom, hogy egy burokban nőjön fel, ahogy azt sem, hogy megijedjen, ha valakivel nézeteltérése támad. Nyilván azt azért meg próbálom tanítani neki, hogy nem kell feltétlenül trágár szavakkal illetni a másikat, amikor kifejezzük a véleményünket, ahogy az sem helyes, hogy megsértünk valakit pusztán azért, mert más. Remélem, a gyermekünk azt is megtanulja majd, hogy nem szabad a rossz emberekre időt fecsérelni, és olykor a legbölcsebb az, ha egyszerűen faképnél hagyjuk őket, főleg akkor, ha észérvekkel sem lehet hatni rájuk. Sohasem értettem meg azokat, akik veszik a fáradságot, hogy hosszan kifejtsék egy ismeretlennek, hogy nem többek, mint egy degenerált, beteg, önző, deviáns pedofil. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az én dolgom lenne megfejteni indíttatásukat. Foglalkozzon velük a pszichológus vagy a pszichiáter. Ők legalább pénzt is kapnak mindezért. Mint látjátok, jól elterveztem mindent, aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet.

A névtelenül utálkozóknak végül azon túl, hogy köszönetet és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok, valamennyivel több szeretetet is kívánok nekik a mindennapjaikban. Azt hiszem, ez mindenkit megillet. Foglalkozzanak többet azokkal, akiket szeretnek, főleg így karácsony tájékán, és legyenek hálások azért, hogy van családjuk, mert ez nem adatik meg mindenkinek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenkiscsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr7112067299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balfaszcsaszar 2016.12.24. 09:48:54

Azta+ Ez kedves töled, bar jobb volna ha nem is kellene felkeszulnod.

Pajszer Művek 2016.12.24. 11:12:08

Szegény gyerek. Már az indulásnál rontják az esélyeit a normális életre a végtelenül önző "szülei", mivel azok azt képzelik, hogy ami nekik jó, az mindenkinek jó.

sírjatok 2016.12.24. 11:33:45

Te figyi, az interneten azért ilyen nagylegény mindenki, mert nem személyes. Könnyű a "buzikat" (keresztényeket, jobbosokat, menekültsimizőket, zsidókat, stb) elküldeni a faszba, mert az egy arctalan tömeg.

A buzi kollégát, aki viszont jó szakember, tőle vettem még a PS2-met, fura humora van és mindig nagyon aggódik, nem igazán küldeném el sehova, mert ő nem "egy buzi", hanem egy ember, aki történetesen buzi.

És igen, elméletben mi mind egyesével ilyen emberek vagyunk, de egy emberi agyba ez egyszerűen nem fér (nem is férhet) bele. Szóval nem kell aggódnod, az online huhogás aligha fog lecsapódni ilyen erősséggel és nyíltsággal nálad.

Itt meg egy érdekes és vicces cikk a fenti jelentségről (az emberek személyiségként kezelése, majd az emberek csoportosítása):

www.cracked.com/article_14990_what-monkeysphere.html

Behajtó70 2016.12.24. 12:05:00

Névtelen trollok=akik meg akarják mondani véleményüket, de félnek, hogy a véleményük miatt megkövezik őket, elvesztik állásukat, kiközösítik őket = liberális demokrácia!

Köpök rátok!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.24. 12:51:20

"Karácsony alkalmából épp ezeknek a névtelen hősöknek szeretnék köszönetet mondani"

Jól látom, hogy te sem vállaltad a bejegyzésedet a neveddel? Mert ha jól látom, akkor javaslom: hátrább az agarakkal, kedves posztoló.

Dorinda41 2016.12.24. 18:42:35

@Pajszer Művek: Szegény gyerek, aki egy nyoc gyerekes család nyolcadik gyerekeként látja meg a világot. Azaz pontosítok, soha nem fog világot látni a putrin kívül. Ugyanolyan putris lesz, mint ahonnan elindult. Szegény gyerek, aki egy alkoholista, semmirevaló házaspár gyerekeként születik meg. Szegény gyerek, aki egy börtönben születik meg és egyenes útja van neki is oda, hiszen a szülei sohasem fognak érte megváltozni, viszi majd tovább az életbe, amit otthon tanítottak neki. És még sorolhatnám napestig a sajnálni való gyerekeket. Nos őket kell sajnálni, nem azokat, akik két szerető szülővel nőnek fel. Hogy a szerető szüleik egyneműek? Na és? Állami gondozás helyett családban nőhet fel, tanulhat, világot láthat, fantasztikus felnőtté válhat. Micsoda tragédia!
Neked is békés, boldog karácsonyt!

DFK 2016.12.25. 08:18:31

@Dorinda41: nem, nem családban nő fel. És mivel abnormális mintát lát, nem fogja érteni a világot. Két homo az nem család.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.25. 11:38:41

@DFK:

"Két homo az nem család."

Így igaz, de ők ezt akarják mindenáron lenyomni a torkunkon.

A homo "párok" körében kimagasló a promiszkuitás, még az egymáshoz úgy-ahogy hű homók is rendkívül gyakran visznek haza "külsős" szexpartnert. A gyerek pedig ezt fogja látni normális, követendő mintaként, hiszen nem láthat mást.

azenkiscsaladom16 2016.12.26. 00:39:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nekem személy szerint életemben egyetlen partnerem volt. Tudom, rettentő példa. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok neked!

azenkiscsaladom16 2016.12.26. 00:40:39

@Dorinda41: teljes mértékben egyetértek veled!!!! Kellemes karácsonyi ünnepeket!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.26. 15:03:03

@azenkiscsaladom16:

"nekem személy szerint életemben egyetlen partnerem volt."

Gratulálok, te vagy a tiszteletre méltó kivétel. De sajnos ez nem általánosítható:

en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence

Más szóval: Van ilyen is, de nem ez a jellemző:

carm.org/statistics-homosexual-promiscuity

És az egyetlen partnerednek hány volt?

Neked is boldog karácsonyt kívánok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.26. 15:06:17

Itt találsz még jópár további linket a témában írt tanulmányokhoz:

advindicate.com/articles/3022

azenkiscsaladom16 2016.12.26. 20:50:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elolvasnám, ha ezek független kutatások lennének, amik olyan adatbázisokban is megjelennének, mint a PubMed, Ovid vagy a Scopus. Ott el szoktam olvasni a pró és kontra eredményeket. Nem állítom, hogy hibátlan szülők lennénk, ugyanakkor nem hiszem, hogy van olyan, hogy tökéletes szülő. Másrészt egy pszichológus és egy orvos szülő nem a legrosszabb eshetőség. Vagyis ki tudja. Mindenesetre köszönöm a lelkes aktivitást a blogomon.

azenkiscsaladom16 2016.12.26. 20:56:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az egyetlen partneremnek is egy volt. Én nem nagyon ismerek meleg embereket, de az az egy-kettő monogám párkapcsolatban él. Én nem állítottam, hogy minden meleg ilyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.27. 09:09:58

@azenkiscsaladom16:

Értem, tehát pl. Bell & Weinberg elfogult, nem független. Hm. Mondjuk a Simon and Schuster sem szokott szemetet kiadni. Arról nem is beszélve, hogy a téma legalább felerészt nem orvosi, hanem szociológiai, így miért kellene a PubMednek vagy más keresőnek megtalálnia?

"Másrészt egy pszichológus és egy orvos szülő nem a legrosszabb eshetőség."

Talán te is tisztában vagy azzal, hogy nem a szülők vagy "szülők" foglalkozása számít.

"Én nem nagyon ismerek meleg embereket, de az az egy-kettő monogám párkapcsolatban él."

Komolyan nagyon tisztellek, amiért te ilyen kapcsolatban élsz, és ezt nem poénból vagy gúnyból írom, erről biztosítalak. De ebből szabad általánosítani? Ha Bell és Weinberg tanulmányát olvasatlanul is elfogultnak tartod - épp az előbb vallottad be, nem is olvastad, és nyilván az alkalmazott módszertant sem ismerheted -, akkor a te igen kis merítésű személyes tapasztalatodon alapuló véleményed vajon mennyire lehet megbízható, ne adj' isten független?

"Én nem állítottam, hogy minden meleg ilyen."

Na ugye.

azenkiscsaladom16 2016.12.27. 21:31:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm az észrevételeket, bár a szülők foglalkozása nagyon is fontos szerepet tölt be egy gyermek fejlődésében, életében. Számos cikk foglalkozik ezzel. A szülők magasabb iskolázottsága bizonyítottan előnyt jelent a gyermeknek. Számos paramétert meg lehet határozni, amihez ha nem ér fel a szülő, akkor a gyermekei esélyei rosszabbak lesznek. Így ha be is bizonyítod nekem, hogy a meleg szülők adott esetben rossz hatással van a gyerekre (nincsenek), megvonom a vállam. Egy szülő sem tökéletes minden szemszögből, mi sem vagyunk azok. Attól még, hogy egy szülő adott esetben rosszabb anyagi háttérrel rendelkezik, senki sem megy oda megmutatni neki azt a temérdek cikket, ami azzal foglalkozik, hogy ez milyen károsan érintheti a gyerekét. Vagyis nagyon remélem, hogy nem, mert elég rossz érzés lehet neki.

azenkiscsaladom16 2016.12.27. 21:42:57

Az egyik belinkelt hivatkozás a wikipedia, a másik kettő pedig vallási szervezetekhez tartoznak. Az egyik egy nyíltan szerkeszthető adatbázis, a másik pedig nem igazán mondható függetlennek. Az adatok, amiket közölnek szintén vallási oldalakhoz vezetnek, amik között olyan epidemiológiai adatokat találok, amik vagy pontatlanok vagy elavultak, vagy nem igazak. Ennek ellenére nem állítom, hogy nincsen feltétlenül igazuk, ugyanis egy kutatás nem kutatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 10:38:45

@azenkiscsaladom16:

" bár a szülők foglalkozása nagyon is fontos szerepet tölt be egy gyermek fejlődésében, életében"

Természetesen, de úgy gondoltam. számodra is egyértelmű, hogy a homó-heteró összefüggésben írtam ezt.

Mellesleg nem is annyira a szülők foglalkozása számít - pl. egy alkoholista értelmiségi szülőpár nem sokat használ a gyerek fejlődésének -, hanem az életvitelük, az általuk mutatott példa és igen hangsúlyosan a tudáshoz, tudományhoz, tanuláshoz való viszony. Na mármost ha elolvasod a nemrég az indexen megjelent írást, amely egy a különböző képzettségű emberek ezotériához való viszonyát kutató tanulmányt ismertet, akkor abból szörnyű dolgok derülnek ki:

"Az evolúciótagadók aránya a teljes népességben 34 százalék, a diplomásoknál 30 százalék."

De olvasd el az egész cikket, igen tanulságos - főleg az, mennyire nem mentesek a diplomások sem a mindenféle ezotérikus és konteós baromságoktól, mint pl. chemtrail, a Föld szívcsakrája, New Age, homeopátia stb.

index.hu/tudomany/2016/12/16/ki_vagyunk_ehezve_az_univerzum_szeretetenergiajara/

"Az egyik belinkelt hivatkozás a wikipedia, a másik kettő pedig vallási szervezetekhez tartoznak."

A Bell és Weinberg Wikipédia lenne? Vagy vallásos hátterű?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 10:52:43

Egyébként mitől hiteltelenebb egy vallásos hátterű tanulmány, mint egy olyan pro-gay "felmérés", amely telefonon kérdez meg homó "párokat" arról, vajon ők mennyire jó szülők? S amelyből kiderül, hogy a homók sokkal jobb szülők, mint a heterók?

Avagy utánanéztél az általad hitelesnek tekintett tanulmányok szerzőinek nemi identitásának? :)

azenkiscsaladom16 2016.12.28. 11:20:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nyilván utánanéztem, de mint ezt egy korábbi bejegyzésben is írtam, nem lehet semmilyen egyértelmű végkövetkeztetést levonni. Vannak olyan vizsgálatok, amik ezt mondanak, vannak olyanok, amit azt. Mint ahogyan te is helyesen leírtad, egy gyermekre nem egy-egy kiragadott tényező hat, hanem a tényezők bonyolult hálózata, amelynek elemei különböző módon hatnak egymásra, és pontosan ezért is nehéz felmérni őket. Így teljes mértékben egyetértek a szemléletes példáddal. Egyébként én nem hivatkozok semmilyen cikkre, a saját gondolataimat és érzelmeimet írom le, amik teljesen szubjektívek. Fölöslegesnek tartok belinkelni egy cikket, ami adott esetben alátámaszt vagy megcáfol valamit, mert az csupán egy cikk marad, ami nem fog változtatni az elhatározásomon. A gyermekvállalás egy nehéz döntés, nekem is vannak félelmeim, mint mindenki másnak, sőt valószínűleg sokkal több, ugyanakkor a szívem mélyén tudom, hogy a legfontosabbat biztosítani tudjuk majd a gyerekünk számára, és az nem más, mint a feltétel nélküli szeret.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 11:44:33

@azenkiscsaladom16:

"hogy a legfontosabbat biztosítani tudjuk majd a gyerekünk számára, és az nem más, mint a feltétel nélküli szeret."

Bár továbbra sem tudom helyeselni a homoszexuális párok gyerekvállalását, ehhez a fenti gondolatodhoz sok szerencsét, kitartást és sikert kívánok neked/nektek.

azenkiscsaladom16 2016.12.28. 11:51:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm szépen. Nagyon értékelem a jókívánságokat, és ezt most őszintén mondom. Boldog új évet neked és a családoknak!!!!
süti beállítások módosítása